Patatesli Haşhaşlı Poğaça


Tazeliğini koruyan, yumuşacık lezzetler...



Malzemesi:
  • Yarım su bardağı sıvı krema
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta (beyazı hamurun içine, sarısı üzerine kullanılacak)
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3- 3,5 su bardağı un (bardağın büyüklüğüne göre un miktarı değişebilir)
  • Üzeri için haşhaş 

  • İç Malzemesi:
  • 2 adet patates (haşlanmış)
  • Maydonoz
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanması:

Derin bir kaba maya ve şekeri koyup, üzerine ılık süt ve ılık su eklenir. Karışımın mayalanması için 15 dakika kadar bekletilir. Daha sonra krema, sıvıyağ ve yumurtanın beyazı eklenir. Bu karışımın üzerine de tuz ve kabartma tozu ekleyip, yavaş yavaş un ilave edilir . Ele yapışacak, yumuşak bir hamur kıvamına getirilir. Mayalanması için üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda kabarıncaya kadar bekletilir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. (hamurun elimize yapışmaması için elimizi sıvıyağla yağlıyoruz) Elimizde yassılaştırdığımız hamurun ortasına iç malzemesi koyularak poğaça şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, haşhaş serpilir ve tekrar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan poğaçalar, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra yumuşak olması için poğaçaların üzeri kapatılır.


Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim.


up